Как да защитите профила си в Facebook


Сигурно често разбирате ,че facebook на ваш приятел/ка е бил хакнат .Повечето аз вас си мислят че това няма как да им се случи , но в повечето случаи грешим.В тази статия ще ви дадем някои идеи как нашия профил в социалната мрежа да е малко по-защитен.
1.Най-важното е да не предоставяте никаква информация която може да бъде използвана срещу вас . Като дата на раждане .Емайл и други.Най-често използвания метод  за хакване на вашия профил е Социално Инженерство ,а именно с лична информация използвана във вашия емайл адрес.В повечето случаи този метод се използва от хора които ви познават доста добре.
2.Добре е да използвате таен въпрос и отговор във вашата поща които е различен от вариантите по –долу :
Как си
Как се казва майка ми/баща ми брат ми и така нататък.
Как се казвам , Как ми е ЕГН-то , Какъв ми е любимия цвят . 
Ще се изненадате колко от вас имате такива въпроси , а отговора в повечето случаи е доста лесен и лесно можете сами да се издадете.
3.Както вече може би разбрахте от т.1 и т.2 добре е потенциалните хакери да не знаят вашия емайл адрес ще ги затрудните доста. Можете просто да разгледате опциите с които вашия профил разполага и да скриете вашият емайл адрес, а също така и дата на раждане или да използвате фалшива във вашата поща ,но и това е излишно ако имате  достатъчно сложен таен отговор.
4.Друг често използван метод е когато проверите вашия профил от предварително заразен компютър с  Key Logger . Тогава можете дори и да не разберете ,че други хора имат достъп до вашия профил.
5.Не приемайте файлове по Skype ако не сте на 100% сигурни в тях.Често ваши познати ви пращат файлове без дори да знаят защото компютрите им са вече заразени и вируса се опитва да зарази и вас.
6.Много добра защита която можете да използвате във вашия профил е когато при влизане сайта изпраща на вашия телефон код за достъп значително можете да затрудните хакерите.

Наглася се от тук :

7.Друго което е съществено важно е да използвате криптирана връзка между вас и сървъра на страницата която се нарича SSL . Това променя вашия таг http:// във https://
8.Добре е да добавите и втора поща към вашия профил която не използвате за други цели във случаи ,че първата бъде хакната.
Надяваме се съветите да са ви били от ползва.И никога не забравяйте ,че в повечето случаи най-голямо желание за достъп до нашия профил имат близките ни ,който искат да знаят всяка наша стъпка или просто поредната клюка.

1 comment:

  1. Благодаря ви за информацията

    ReplyDelete